domcek peniazeOdborníci sa už dlhší čas snažia presne predpovedať rast realitného trhu na Slovensku, avšak s nejednoznačnými výsledkami. Jedným z dôvodov je, že existuje mnoho faktorov ovplyvňujúcich ceny na trhu s nehnuteľnosťami a novým hráčom v tejto hre sú kasína s peniaze za registráciu.

Hoci majú hazardné kluby svoje vlastné riziká, určite majú vplyv na trh s nehnuteľnosťami. Pozemné prevádzkarne majú významný vplyv na realitný priemysel a v súčasnosti začínajú mať podobný vplyv aj online kasína. V konečnom dôsledku existuje niekoľko spôsobov, ktorými kasína ovplyvňujú nehnuteľnosti, a to tak pozitívne, ako aj negatívne. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Aký vplyv majú pevné kasína na nehnuteľnosti?

Pozemky nachádzajúce sa v blízkosti herní majú určite najväčší vplyv na hodnotu nehnuteľností, ktorá môže byť rôzna. Na začiatok, kúpa nehnuteľnosti v blízkosti kasína môže byť veľmi výhodnou investíciou. Jej hodnota má totiž tendenciu časom stúpať, pretože oblasť priťahuje viac pozornosti, keďže sa v nej dá skvele zabaviť hraním rôznych kasínových hier:

  • Výherné automaty;
  • Stolové a kartové hry;
  • hry so živým krupiérom;
  • atď.

Má to však aj svoju odvrátenú stránku, keď sa hodnota nehnuteľností časom nemusí zvyšovať alebo dokonca klesá. Je to preto, že chytľavý a hlučný charakter klubov znamená, že ľudia pravdepodobne nebudú chcieť bývať alebo kupovať nehnuteľnosti v ich blízkosti na bývanie.

Zúžená povaha predvídateľnosti trhu spôsobila konflikt medzi analytikmi nehnuteľností s rôznymi názormi. V konečnom dôsledku sú tieto dve tvrdenia pravdivé každé samo o sebe.

Kúpa nehnuteľnosti na prenájom: má zmysel robiť to v blízkosti kasína?

Môže to byť najlepšia možnosť, ako znížiť riziká po investovaní. Najbezpečnejším riešením je kúpiť nehnuteľnosť v blízkosti kasína a prenajímať ju. Po takýchto nehnuteľnostiach je zvyčajne veľký dopyt zo strany turistov a nových hráčov v meste, čo z nich robí dobrý spôsob, ako zarobiť peniaze, na rozdiel od ich predaja alebo dlhodobého prenájmu. Táto možnosť je obzvlášť dobrá, ak už máte kde bývať a máte prostriedky na splatenie dlhov, ktoré vznikli kvôli nehnuteľnosti.

Majte však na pamäti, že s investovaním do nehnuteľností sú spojené náklady, ako napríklad nájomné a daň z nehnuteľnosti. Budete tiež musieť modernizovať svoju nehnuteľnosť, aby ste zostali konkurencieschopní s inými nehnuteľnosťami v danej oblasti. Ak máte dostatok financií na to, aby ste to všetko zrealizovali, je len otázkou času, kedy sa vám investícia začne vracať.

predaj nehnutelnosti

Ako online kasína ovplyvňujú trh s nehnuteľnosťami?

Rýchly rast online hazardných hier a strategické myslenie niektorých vlád vydláždili cestu online kasínam, aby mali rovnaký vplyv na trh s nehnuteľnosťami ako kamenné prevádzky. Dobrým príkladom je slovenský trh s nehnuteľnosťami, ktorý napriek výkyvom na svetovom trhu s nehnuteľnosťami vzdoroval okolnostiam a zvyšoval svoju hodnotu.

Slovenská vláda v priebehu rokov strategicky investovala do informačných technológií. Patria sem informačné a komunikačné technológie a najmä herný priemysel spolu s ďalšími súvisiacimi odvetviami. To prinieslo dobré výsledky na trhu s nehnuteľnosťami. Veľký počet herných spoločností, ktoré sa etablovali a prejavujú záujem o slovenskú ekonomiku, spôsobil vlnový efekt na trhu s nehnuteľnosťami, zvýšil hodnotu pozemkov a priniesol milióny eur príjmov.

Keďže vláda naďalej vydáva licencie a vyzýva na investície, potreba zlepšenia bývania v okolí, ako aj ubytovania zamestnancov znamená vysoký a stály dopyt po nehnuteľnostiach. Investori uprednostňujú Slovensko ako cieľovú destináciu a domáci investori pokračujú v modernizácii svojich nehnuteľností, aby uspokojili stále rastúci dopyt.

Táto stratégia je na Slovensku mimoriadne úspešná a výrazne ovplyvňuje realitný priemysel. Samozrejme, spoločnosti prevádzkujúce online kasína, ak sú riadne regulované a majú spoľahlivé licencie, môžu mať pozitívny vplyv na trh s nehnuteľnosťami.

Záver

Kúpu nehnuteľnosti v blízkosti kasína by ste si mali dobre premyslieť. V závislosti od určitých podmienok môže byť buď výnosná, alebo môže priniesť vážne straty. Jednou z výhod investovania do nehnuteľností v blízkosti kasín je skutočnosť, že existuje veľká šanca, že sa ich hodnota časom zvýši. Je to preto, že oblasti s herňami majú tendenciu rýchlo priťahovať ďalšie investície. Takéto nehnuteľnosti sú tiež dobrou možnosťou na prenájom turistom a zahraničným hráčom, ktorí chcú stráviť noc.

Na druhej strane kúpa nehnuteľnosti vedľa klubu hazardných hier znamená, že ju možno nikdy nebudete môcť predať obyvateľom, ak nie ste pripravení stratiť peniaze. Ľudia si pravdepodobne nekúpia nehnuteľnosť vedľa veľkého hluku a svetla, pretože to neprispieva k pohodliu. V kombinácii so skutočnosťou, že nemusíte mať dostatočné finančné bohatstvo na platenie daní z nehnuteľnosti a opravy stavby, to môže znamenať, že budete strácať na všetkých stranách.

ZDIEĽAJTE NÁS